Hlavní obsah

Budeme držet hladovku proti radaru, navrhl Kavan ČSSD

– PARDUBICE
Novinky, rei

Bývalý ministr zahraničí Jan Kavan v neděli na programové konferenci ČSSD delegátům navrhl, aby se přidali k protestu proti plánovanému americkému radaru v ČR hladovkou. Kavan navrhuje symbolický hladový řetězec, tedy aby členové sociální demokracie drželi hladovku každý jeden den.

Článek

Plánované umístění obranného systému Spojených států nemá v zemích, kterých se týká, podporu veřejnosti. Jak v ČR, kde má stát radar, tak v Polsku, kam mají být umístěna sila s antiraketami, je proti americkým záměrům nadpoloviční většina lidí. V ČSSD je podle jejího předsedy Jiřího Paroubka proti radaru 95 procent členů.

Jan Kavan vyzval, aby se ČSSD solidárně přidala k hladovce, kterou tři týdny drží aktivisté z hnutí Ne základnám Jan Bednář a Jan Tamáš. Předsedkyně senátorského klubu sociálních demokratů Alena Gajdůšková se hned přihlásila, že by chtěla hladovku držet jako první.

Dobrovolně hladovějící aktivisty navštívil během týdne Jiří Paroubek. Vyzval je, aby si víc neničili zdraví a protest ukončili. Řekl jim, že si jejich postoje cení.

Reklama

Výběr článků

Načítám