Hlavní obsah

Budějovický kandidát TOP 09 podal žalobu na výsledek voleb

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Šestka kandidátky TOP 09, Miroslav Mühlböck podal ve středu žalobu ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích na výsledek voleb ve volebním okrsku číslo 53 na českobudějovickém sídlišti Máj.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mühlböck tam neobdržel ani jeden z 1632 hlasů pro TOP 09, přestože v sousedním okrsku 52, kde jeho strana získala 1636 hlasů, dostal stejný počet hlasů jako čtyřka kandidátky. Podobné to bylo i v dalších okrscích.

„Celou věc jsem konzultoval i s regionálním vedením strany a krajským manažerem, kteří stojí za mnou. Je naprosto zřejmé, že volby v tomto okrsku neproběhly podle zákona a byl jsem poškozený já i naše strana,“ uvedl Mühlböck. Ten se do zastupitelstva města nedostal. Někteří lidé Právu potvrdili, že v okrsku 53 volili celou kandidátku. „Volil jsem celou kandidátku a to znamená, že jsem dal hlas i panu Mühlböckovi,“ sdělil Právu Pavel Vondrouš.

Mühlböck je přesvědčený, že i kdyby soud rozhodl, že se volby budou opakovat jen ve zmíněném okrsku, mohl by se do zastupitelstva ještě dostat. „Je možné, že by mi tam lidé hlasy dali. Rozhodující pro mě ale je, že tenhle výsledek byl zcela jistě nepravdivý,“ dodal Mühlböck.

Reklama

Výběr článků

Načítám