Hlavní obsah

Bouřky vyplavily i nemocnici

Aktualizováno

Jihočeští hasiči měli v úterý nad ránem celkem dvacet zásahů. Prudký liják způsobil problémy hlavně v okolí Jindřichova Hradce a v Suchdole nad Lužnicí. Čistili potok a čerpali vodu v nemocnici.

Foto: Foto HZS JK

Hasiči museli čerpat vodu i v suterénu jindřichohradecké nemocnice.

Článek

Právo o tom informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Profesionální a dobrovolní hasiči čerpali vodu několikrát v Suchdole nad Lužnicí, kde také museli pročišťovat místní potok a propustky. Dále čerpali například v Plavsku, Příbrazi, Stráži nad Nežárkou a v Jindřichově Hradci v nemocnici a v budově gymnázia,“ uvedla Matějů.

S počasím souvisí také dnešní zásahy hasičů z Vysočiny. Na svém webu uvedli, že čerpali vodu ze zatopeného sklepa v obci Antonínův Důl na Jihlavsku, jinde čistili kanalizaci tlakovou vodou nebo odstraňovali popadané stromy.

Muž v pražském Motole se topil v rybníku

Krimi

Meteorologové před silnými bouřkami varují do úterního večera. Ojediněle může napršet až 70 litrů vody na metr čtvereční, stoupnout mohou hladiny menších toků. Podle informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu napršelo na některých místech jižních Čech za posledních 24 hodin i více než 50 litrů na metr čtvereční.

Platí to pro stanici Trhové Sviny. Přes 30 litrů napršelo ve Strmilově nebo Vyšším Brodě. Na Vysočině pršelo nejvíc v Počátkách nebo Kamenici nad Lipou, kde jsou čtyřiadvacetihodinové úhrny přes 30 litrů na metr čtvereční.

Reklama

Výběr článků

Načítám