Hlavní obsah

Babišovo ANO skončilo loni s dluhem 40 miliónů

– Praha
Novinky, Václav Lang

Hospodaření hnutí ANO skončilo za loňský rok v červených číslech. Podle předsedy a ministra financí Andreje Babiše činí dluh zhruba 40 miliónů korun. Celkové výdaje se vyšplhaly na 172 miliónů. Babiše částka překvapila a chystá úsporná opatření.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš

Článek

Oficiální čísla ještě nejsou k dispozici, celkovou výši nákladů už ale Babiš zná. „Teď mě informoval pan Faltýnek, který to dává do pořádku. Myslím, že to stálo 172 miliónů,“ řekl Babiš. Podotkl, že hnutí ANO je jediná strana s oficiálními sponzory. „Pokud vím, tak ostatní strany nedeklarovaly sponzory, jak slíbily. My jsme jich měli asi 450,“ řekl.

Nejvíce peněz, 119 miliónů, šlo podle něj na kampaň pro parlamentní volby. Další finance na běžné provozní výdaje, marketing a podobně.

Bude se šetřit

„Hnutí skončilo minulý rok s dluhem, ani státní příspěvek nám to nepokryl. Teď připravujeme nějaké racionální opatření,“ prozradil šéf hnutí.

Netají se tím, že ANO musí začít šetřit. „Musíme šetřit, musíme získat vícero sympatizantů, kteří to nebudou dělat jenom za peníze,“ naznačil jedno z opatření.

Výdaje na letošní volby se podstatně sníží. „Na volby do Evropského parlamentu máme limit 18,5 miliónu a ten nemůže být překročen,“ řekl. O rozpočtu na komunální volby nebo volby do Senátu zatím podle něj nebyla řeč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám