Hlavní obsah

Babišovi jsem žádný živý spis nepředal, brání se Přibil

Novinky, bja
Aktualizováno

Žádný živý spis jsem ministru financí Andreji Babišovi (ANO) nepředal, brání se novinář Marek Přibil na svém facebookovém profilu. Podle něj je to dezinformace daná vytržením nahrávek z kontextu a jejich sestříháním. Zopakoval také, že Babiše nikdy nenahrával a pro ČSSD nepracoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš ministr financí a předseda ANO

Článek

Ze záznamu je přitom slyšet, že nahrávací zařízení či mikrofon bylo umístěno v jeho blízkosti, protože jeho hlas je tam lépe slyšet a na nahrávce je zachyceno šustění, když Babišovi předával zřejmě kopie spisu Bereta.

„Žádný živý spis (míněna je kauza Bereta) jsem nikdy panu Babišovi nepředal; nedisponuju jím,” uvedl Přibil. Podle něj je to dezinformace, která je daná naprostým vytržením nahrávek z kontextu a jejich sestříháním.

Přibil: Mým zaměstnavatelem byla Mafra

„V mém případě jsou nadto tyto nahrávky do značné míry likvidační. A jsem tudíž přesvědčen, že byly namířeny nejenom proti panu Babišovi, ale i mé osobě (zabít dvě mouchy jednou ranou…),” dodal.

Přiznal, že jako novinář se pracovně zabýval především kauzami sociální demokracie, potažmo ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) a jeho resortem. Odmítá, že by ho zaměstnávala ČSSD. Připomněl, že v době pořízení nahrávek byla jeho zaměstnavatelem společnost Mafra, a.s.

Zveřejněny tři nahrávky. Chystá se další?

Ministr financí Andrej Babiš se brání, že nahrávky vznikly pouze na základě provokace novináře. Opakuje, že je to kampaň, která má je namířena proti jeho osobě s cílem zlikvidovat ho. Za kauzou podle jeho slov stojí osoba, kterou na něj nasadila sociální demokracie. Celý článek čtěte zde.

Nahrávky publikuje zřejmě skupina lidí, která na Twitteru vystupuje pod pseudonymem Julius Šuman.  Na veřejnost se dostaly tři záznamy. V prvním vicepremiér urážel své vládní kolegy, ve druhém mu Přibil sděluje, jak má „nabito” na ČSSD a ve třetím mu říká, že má kopie spisu ke kauze Bereta.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) chce, aby policie prošetřila, zda měl Babiš v ruce živý spis. Mohlo by totiž jít o trestný čin. Celou zprávu si přečtěte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám