Hlavní obsah

Babiš v pondělí večer vystoupí v televizi s proslovem

• Aktualizováno
Novinky, alt

Premiér Andrej Babiš v pondělí v osm hodin večer vystoupí v televizi s projevem. Uvedl to v neděli na svém Facebooku. Projev se bude zřejmě týkat epidemie koronaviru a opatřením proti ní.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) na tiskové konferenci po schůzi vlády

Článek

Premiér o víkendu obvykle vkládá na svůj Facebook delší videonahrávky, kde komentuje aktuální dění.

Jeho nedělní sdělení má ale zhruba dvě desítky sekund. Což komentoval slovy: „Dnes to bude velice stručné, některé z vás potěším, některé z vás zklamu. Zkrátka Čau lidi nebude. Zítra večer vám chci něco důležitého říct a řeknu to v televizi,” řekl premiér.

Poprosil, aby lidé jeho projev sledovali. Které stanice projev odvysílají zatím není jasné.

Babiš v posledních týdnech čelí kritice za nejasná opatření a zmatky v tom, kdo o nich vlastně rozhoduje. Na konci srpna zatrhl ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi plán na širší zavedení roušek ve vnitřních prostorách. Roušky v obchodech a ve školách se posléze narychlo zaváděly v polovině září, když začala jít čísla nově nakažených rychle nahoru.

S projevem v televizi Babiš vystoupil už na jaře, a to dvakrát. V březnu řekl, že přijímá odpovědnost za všechna opatření, v dubnu posléze vystoupil s apelem, aby se lidé chovali odpovědně, mluvil také o slibném projektu chytré karantény, který pomůže vrátit Česko k normálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám