Hlavní obsah

Babiš: Nedejme se, národ se vyrovnal s horšími obdobími

• Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš vystoupil ve čtvrtek v podvečer s projevem k příležitost státního svátku vzniku Československa. Řekl, že národ už překonal mnohé pohromy, které ho nezlomily. Narážel na sílící epidemii covidu a situaci po volbách, obojí podle něj jitří atmosféru ve společnosti.

Projev Andreje BabišeVideo: ČTK

 
Článek

Premiér také připomněl nemoc prezidenta Miloše Zeman. Podle, něj by v této chvíli lidé měli zkrotit antipatie a politika by měla jít stranou. Mluvil také o zdražování energií, rostoucích cenách ve stavebnictví a službách.

Prezident udělil vyznamenání Kellnerovi, Bohdalové i Krpálkovi

Domácí

Uvedl, že země se v minulosti vyrovnala s mnohem horšími obdobími, připomněl dvě okupace či přírodní katastrofy.

„Ale právě v těch nejtemnějších dobách a během těch nejsložitějších situací, kdy bylo opravdu zle, náš národ vždycky držel při sobě. Vždycky nás dokázalo spojit, když jsme cítili, že budoucnost naší země a našich dětí je v ohrožením,” řekl Babiš.

Dodal, že nemá obavy, že „bychom si nedokázali poradit se vším, co přijde.”

Země je v dobrém stavu

Babiš připomněl také svůj konec ve funkci premiéra. Uvedl, že čísla hrají ve prospěch Česka a země má dobrou výchozí pozici.

Pieta na Vítkově připomněla výročí vzniku státu, kvůli epidemii bez veřejnosti

Domácí

„Brzy bude naše země mít novou vládu, která, doufám, bude dál bojovat za české zájmy a zvyšovat životní úroveň našich občanů. Ponecháme-li na moment stranou každodenní politiku, tak čísla jasně hrají ve prospěch České republiky a její výchozí pozice je dobrá,” řekl premiér.

Dodal, že by si přál, aby lidé začali naslouchat jiným názorům, ne je shazovat a společnost se tak začala vyrovnávat „ s tou nemocí duše, která ji trápí.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám