Hlavní obsah

Babiš mladší s Kalouskem vyrazili na pivo

Novinky, jas, jd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Babiš se omluvil Kalouskovi a zašli spolu na pivo. Jakkoliv to může znít absurdně, obé se skutečně stalo. Miroslav Kalousek se po ústupu z vrcholné politiky skutečně dočkal omluvy za slova, že je „ožrala a zloděj zlodějská”, respektive že „zabil lidi cez padáky”. Neomluvil se mu však premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, ale jeho syn Andrej Babiš mladší.

Foto: Twiter Miroslava Kalouska

Miroslav Kalousek (vlevo) s Andrejem Babišem mladším

Článek

Když se Babiš junior nečekaně objevil po ničivém tornádu mezi dobrovolníky pomáhajícími v poničených obcích a neváhal na fotografiích parodovat svého otce, který se s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) nechal zvěčnit mezi troskami domů, zdálo se, že jde z jeho strany o jednorázový výstřelek.

Muž, který podle svého otce trpí závažným psychickým onemocněním, se po návratu do České republiky začal veřejně angažovat. Sám tvrdí, že je zdráv.

Setkal se s řeporyjským starostou Pavlem Novotným (ODS) i senátorem Davidem Smoljakem (za STAN).

Když minulý týden soud nepravomocně rozhodl, že se premiér Babiš nemusí Kalouskovi omluvit za výrok, že „zabil lidi cez padáky”, Babiš mladší vzal omluvu na sebe.

„Omlouvám se Vám a zvu Vás na pivo,” vzkázal Kalouskovi na Twitteru. Kalousek nabídku přijal, byť připomněl, že Babiš mladší se vskutku omlouvat nemusí.

Babiš se nemusí omlouvat za „zabil lidi cez padáky“. Zbabělec se omluvit neumí, reagoval Kalousek

Domácí

V pondělí se skutečně Babiš s Kalouskem setkali v restauraci na pražských Vinohradech.

„Působil na mě jako milý, vzdělaný a empatický člověk bez sebemenších známek duševní nerovnováhy. Bylo to velmi příjemné posezení. Bude-li příležitost, zcela určitě se s ním rád znovu uvidím,“ řekl Novinkám Kalousek. Témata konverzace s ohledem na soukromý charakter nechtěl komentovat.

U společného snímku, který zveřejnil na Twitteru, nicméně uvedl, že jeho společník „nejevil sebemenší známky duševních potíží”. „Obdivuji ho. Já bych se na jeho místě zbláznil už dávno...,” odtušil Kalousek.

Premiér Andrej Babiš počínání svého syna dlouhodobě nekomentuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám