Hlavní obsah

Babiš: Jsem teď šťastný

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Barbora Zpěváčková

Premiér Andrej Babiš (ANO) je prý v současné chvíli šťastný. Novinkám sdělil, že cítí velkou úlevu, že bylo zastaveno trestní stíhání jeho rodiny. Sám premiér Babiš je v kauze Čapí hnízdo znovu obviněn.

Záznam: TK Andreje BabišeVideo: Novinky.cz/psp.cz

 
Článek

„Mám velkou radost a cítím úlevu, že je definitivně zastaveno trestní stíhání mé rodiny, mojí manželky a mé dcery. Opravdu jsem teď šťastný, že alespoň moje rodina to má za sebou,“ napsal v SMS zprávě Novinkám Babiš.

„Zvykl jsem si na to, že jdou po mně. Že mě chtějí za každou cenu vyštvat z politiky. A protože je jasné, že mě nikdo neuplatí, museli najít jiné, sofistikovanější způsoby,“ uvedl.

Babiš je v kauze Čapí hnízdo opět obviněn, manželka už ne

Domácí

Dodal, že zatažení jeho rodiny do „sprosté a vylhané kauzy“ od začátku byla „neuvěřitelná prasárna“.

Premiér prý očekával, že ho jen tak nepustí. „Jsem politik a vydržím to. Dobrá zpráva je, že to má sestupnou tendenci. Původně mělo spáchat trestný čin 11 osob, pak jen sedm osob a teď už na tuto údajnou organizovanou trestnou činnost stačí jen dvoučlenná skupina,“ konstatoval premiér.

Jsem v pohodě, nemám problémy, řekl Babiš

Je prý přesvědčen, že nic protizákonného nespáchal. Proto podle něj není potřeba, aby mu prezident Miloš Zeman udělil abolici. Prezidentovi prý zavolá, aby mu abolici neuděloval.

„Neudělal jsem nic protizákonného, celá ta kauza je vykonstruovaná, objevila se jen proto, že jsem v politice. Je to absurdní záležitost a čtyři roky mediálního teroru,“ prohlásil následně premiér na tiskové konferenci. „Nemám žádné osobní problémy, jsem úplně v pohodě,“ dodal.

Kauzu Čapí hnízdo může rychle ukončit prezident. Ale na žádost Babiše neukončí

Domácí

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman ve středu oznámil, že zrušil rozhodnutí o zastavení trestního stíhání premiéra Babiše a někdejší členky představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerové. Případ se tak vrací policii do fáze vyšetřování.

Opoziční politici na to reagovali výzvami, že by měl Babiš rezignovat a nezatěžovat Českou republiku svými problémy.

Kromě obnoveného trestního stíhání opozice kritizuje Babišův střet zájmů, který potvrdil audit Evropské komise.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám