Hlavní obsah

163:6. Počet uzdravených v Česku výrazně překročil počet nově nakažených

Praha

Počet lidí, kteří se zotavili z onemocnění covid-19, ve čtvrtek výrazně překonal počet nově zjištěných nakažených. Zatímco od půlnoci do večera bylo zaznamenáno pouhých šest nových případů nákazy koronavirem, uzdravených lidí přibylo o 163. Během čtvrtka nikdo nemoci nepodlehl. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Celkem se v Česku od počátku epidemie ke čtvrtečnímu podvečeru nakazilo koronavirem 7138 osob, z nich se již 2152 zotavilo, 4776 je stále pozitivních, ale jen 401 z nich je hospitalizováno. Celkový počet úmrtí ve čtvrtek zůstává na 210.

Zatím tak pokračuje významně klesající trend. Ve středu bylo evidováno 99 nových nakažených, což bylo méně než 133 v úterý a 154 v pondělí.

Vláda zrychlila uvolňování, velké obchody otevře už v pondělí

Koronavirus

Onemocnění covid-19 bylo v Česku poprvé zaznamenáno 1. března. První úmrtí s nemocí je z 22. března. Vládou zavedená opatření proti šíření koronaviru stát už postupně ruší.

V Česku tento týden začalo testování vzorku populace na protilátky proti koronaviru, jehož výsledky by měly naznačit, jak by se nemoc covid-19 mohla v zemi dál šířit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám