Hlavní obsah

1. máj v Praze slavili antiislamisté, anarchisté i krajní pravice

Právo, Novinky, cie, jap
Praha

Praha jako obvykle na 1. máje zažila hned několik pochodů a shromáždění. Kromě tradičních politických stran se sešli i antiislamisté, anarchisté a příznivci krajní pravice.

BEZ KOMENTÁŘE: Anarchisté na Palackého náměstí v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Právo

 
Článek

Anarchisté žádali dělnickou samosprávu, konec práce žen i vyvlastnění Agrofertu. Několik set jich pochodovalo za asistence policie z Palackého náměstí na Střelecký ostrov. Akce se obešla bez narušení.

Protivníci anarchistů z Dělnické strany sociální spravedlnosti si zabrali okolí hlavního nádraží. Sešlo se jich jen pár a k poslechu jim hrála hudba skupiny Ortel.

BEZ KOMENTÁŘE: Stánek DSSS na Hlavním nádraží v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Figuranta k Islámskému státu nepovolili

Asi šedesát sympatizantů Bloku proti islamizaci vyrazilo v pondělí odpoledne z Letné na Klárov. Pochod se obešel bez problémů, až na otrávené řidiče, kteří museli počkat, než dav projde.

Účastníkům průvodu vlály nad hlavami státní vlajky, někteří nesli transparenty s hesly Není Menšina, jako Menšina, Odmítnuté kvóty jsou jen vládní klam, dobrovolně přijmou zlý Alláhův klan! či Hnutí nenávisti a zla, to tu nechceme!

V kleci za autem původně měli vézt figuranta vydávajícího se za živého zajatce Islámského státu, ovšem to úřady nepovolily, a tak dovnitř umístili figurínu.

V parku na Klárově, kde lidé mohli podepsat petici na podporu kandidatury Miloše Zemana, kolem třetí hodiny na závěr shromáždění zazpívali českou a slovenskou hymnu.

„Držíme palce Marine Le Penové příští týden, když nevyhraje, nebudu mít v puse ani jednu makronku,“ řekla na adresu prezidentských voleb ve Francii bývalá poslankyně Jana Volfová. „Nebojte se a nebuďte politicky korektní, to se nenosí, teď se nosí vlastenectví,“ vzkázala lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám