Hlavní obsah

Meteorologové varují před vydatnými dešti

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí varoval před vydatnými srážkami. Do středečního rána může na některých místech napršet až kolem 70 milimetrů srážek. Opět se mohou zvedat i hladiny řek.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha před srážkami

Článek

„V noci na úterý a v úterý přes den se v oblasti jižních Čech, Českomoravské vrchoviny, východních a severovýchodních Čech a Jeseníků vyskytnou vydatné srážky, místy naprší 30 až 60 milimetrů, v Jeseníkách, Krkonoších a na Šumavě výjimečně kolem 70 milimetrů,” varovali meteorologové.

Srážky mohou zejména v Jeseníkách a na Českomoravské vrchovině ještě zesilovat bouřky.

Srážky by měly slábnout od úterního večera, na jihu Čech až v průběhu středečního rána.

V souvislosti s vysokými srážkovými úhrny může v zasažených oblastech v úterý a ve středu dojít i k vzestupu hladin na stupně povodňové aktivity. Vesměs by se mělo jednat o první stupně, ale v povodí Chrudimky mohou hladiny toků stoupat ojediněle i na druhý stupeň.

Varování před vydatnými srážkami platí od pondělního večera pro Jihočeský, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu, výstraha před vzestupem hladin vstoupí v platnost od úterního poledne pro stejné kraje a rovněž pro Středočeský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám