Hlavní obsah

Příjezdy do Prahy zkomplikují další uzavírky

Praha

Se začátkem stavební sezóny se řidiči musí tradičně obrnit trpělivostí, neboť silničáři začínají s opravami. Zatímco na příjezdu po dálnici D8 u Zdib se již pracuje, na dálnici D11 a na Štěrboholskou spojku technika teprve nastoupí. S ohledem na intenzitu dopravy na obou komunikacích lze téměř s jistotou očekávat častou tvorbu kolon.

Foto: Petr Janiš, Právo

Kolona na Jižní spojce v Praze (ilustrační snímek)

Článek

Na Štěrboholské spojce se bude ve směru z centra opravovat 800metrový úsek od sjezdu z Průmyslové po výjezd z čerpací stanice. Oprava začne 18. března a potrvá až do srpna.

„Kvůli své délce a náročnosti bude rekonstrukce komunikace rozdělena do tří etap. V první etapě bude opravena pravá polovina vozovky ve směru z centra. Doprava v tomto směru bude vedena jedním jízdním pruhem mezi středním dělicím pásem, staveništěm a druhým pásem, který bude převeden do protisměrného jízdního pásu. Dále pak v protisměrném jízdním pásu zůstanou zachovány dva jízdní pruhy,” popsala mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný úsek Štěrboholské spojky

Ve druhé etapě bude opravena levá polovina vozovky a ve třetí etapě se do středového dělícího pásu vrátí betonová svodidla.

Jelikož bude uzavřena i rampa z Černokostelecké, bude pro osobní dopravu, autobusy a lehkou nákladní dopravu vedena objízdná trasa ulicemi Černokostelecká a Ústřední na Štěrboholskou spojku. Pro těžkou nákladní dopravu bude vedena objízdná trasa ulicemi Průmyslová, Kbelská a Novopacká. Na Průmyslové bude umožněn průjezd nákladní dopravy přes Hloubětín.

Omezení na D11 a D8

Na východě metropole nepůjde o jediný počin silničářů. Letos bude pokračovat oprava dálnice D11 mezi exitem na 8. kilometru a Pražským okruhem. Loni byla opravena a rozšířena vozovka ve směru z Prahy, a koncem března přijde na řadu protisměr.

Foto: Mapy.cz

Rekonstruovaný úsek D11

Dojde opět na opravu povrchů, výměnu kanalizace, svodidel a vybudování nových protihlukových stěn. Součástí stavby bude i rekonstrukce křižovatek spojujících dálnici s Pražským okruhem. Hotovo by mělo být v září.

Do budoucna by měla být dálnice v tomto úseku rozšířena na tři pruhy. [celá zpráva]

Foto: ŘSD

Opravovaný úsek na D8 na kameře ŘSD ve směru na Ústí nad Labem

Už počátkem března se silničáři vrátili na dálnici D8, kde u Zdib staví nový most a opravují vozovku.

„Od 16. března na opravovaném úseku dojde ještě k jednomu dílčímu omezení dopravy, a to u Klíčan, kdy budou probíhat práce na podchodu Klíčany,” upozornilo ŘSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám