Hlavní obsah

Biomasa zapomenuta. Lidé si utahují z ekonomických teorií ministryně Novákové

Výrok ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové (za ANO) o důvodu vysokých cen mobilních dat zavdal okamžitě munici vtipálkům, kteří se rozhodli logiku zdůvodnění aplikovat i na jiné oblasti lidského počínání. Jak napsal lidovec Marian Jurečka, biomasa zelené Kateřiny Jacques je zapomenuta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.

Článek

„Když budete prostě někomu pořád dokola opakovat: ,Máme drahá data, máme drahá data,’ tak co uděláte, tak vezmete mobil, tak se nepřipojíte na internet přes data, ale budete hledat volnou wifinu,“ řekla ministryně v pořadu České televize 168 hodin.

„A tady jsme u toho. Čím méně se těch dat používá, protože se jim vyhýbáme, tak tím nepřispíváme k tomu, aby byla levnější,“ dodala Nováková.

Ministryni byla například připomenuta její účast v pořadu Den D, kde spolu s dalšími investory pomáhala realizovat podnikatelské nápady.

Objevily se i morbidnější variance výroku ministryně, který má šanci stát se podobnou legendou jako pokus o vysvětlení pojmu biomasa Kateřinou Jacques.

Další připomněli nedávná smělá slova premiéra po setkání s šéfem společnosti Apple o vybudování Apple Store a reálný stav v České republice.

Variací operujících s logikou výroku, že data jsou drahá, protože se málo čerpají, se objevilo nepřeberné množství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám