Hlavní obsah

Kiska vyznamenal Jána Kuciaka, Dagmar Burešovou či Josefa Abrháma

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Prezident Slovenské republiky Andrej Kiska udělil zavražděnému novináři Jánu Kuciakovi státní vyznamenání Řád Ľudovíta Štúra I. třídy in memoriam za zásluhy o rozvoj demokracie a rozvoj v oblasti žurnalistiky. Oceněny byly i české osobnosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Slovenské republiky Andrej Kiska.

Článek

Vyznamenání pro Jána Kuciaka převzal jeho otec Jozef Kuciak a matka novinářovy rovněž zavražděné partnerky Martiny Kušnírové Zlatica.

Hlava státu ocenila rovněž bývalou českou ministryni spravedlnosti a bývalou předsedkyni České národní rady Dagmar Burešovou. Řád Bílého dvojkříže II. třídy in memoriam dostala za mimořádné zásluhy o rozvoj v oblasti práva a spravedlnosti a za všestranný rozvoj vztahů mezi Českou republikou a Slovenskou republikou.

Mezi oceněnými je i český herec Josef Abrhám, kterému byl udělen Řád Bílého dvojkříže II. třídy za mimořádné zásluhy o rozvoj v oblasti kultury, divadelního a filmového umění a za všestranný rozvoj vztahů mezi Českou republikou a Slovenskou republikou.

Řádem Ľudovíta Štúra I. třídy byla oceněna herečka a politička Magdaléna Vášáryová a řádem Pribinův kříž I. třídy zpěvák Miroslav Žbirka. Oceněných bylo celkem 30 osobností.

Seznam vyznamenaných osobností
ABRHÁMJosef
BUREŠOVÁDagmarim
DANILÁKRadoslav
DUBOVCOVÁJana
FULMEKAlexej
HANTUCHOVÁDaniela
HUNČÍKPeter
CHEBENPavel
JASENKOVÁMária
JURÁŇOVÁJana
KÁROVÁDarina
KUCIAKJánim
KUMANOVÁZuzana
LONGAUERĽubomír
MITANADušan
NAĎOVIČSvetozár
OMASTOVÁMária
ORGOVÁNOVÁKlára
PATKOLÓRoman
RACKOVÁVeronikaim
SNOPKOLadislav
STANKERichard
VALKOMarián
VÁŠÁRYOVÁMagdaléna
VELEZ ZUZULOVÁVeronika
ZALABAIGyula
ZAVACKÁKatarína
ŽBIRKAMiroslav
ŽELIBSKÁJana
ŽIRKOVÁZuzana
Pozn.: im - ocenění in memoriam

Reklama

Výběr článků

Načítám