Hlavní obsah

Lídrem ODS do eurovoleb bude počtvrté Zahradil

Právo, Jan Martinek

Jedničkou ODS do evropských voleb bude už počtvrté Jan Zahradil, který stranu vedl i v posledních eurovolbách v roce 2014. V pondělí se na tom usnesl republikový sněm ODS a výkonná rada. Zahradil řekl, že ODS má ambici v těchto volbách zvítězit.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Zahradil

Článek

„Chtěl bych navázat na dobré výsledky ve volbách v letech 2004 a 2009, kdy ODS eurovolby vyhrála. Poslední senátní a komunální volby ukázaly, že jsme nastoupili cestu očisty, návratu do ztracených pozic,“ uvedl Zahradil, který už zahájil v Bruselu kampaň coby lídr frakce Evropských konzervativců a reformistů.

ODS bude podle něj v Bruselu dál usilovat o to, aby se Evropský parlament zbavil budovy ve Štrasburku, ušetřené peníze by mohly posílit bezpečnost v evropských zemích.

Předseda ODS Petr Fiala označil Zahradila za kompetentního člověka v evropských a zahraničně-politických otázkách. „Je to důležité z hlediska toho, co se v EU nyní odehrává, a bude se dít v příštích letech. Debata o dalším směřování EU bude vyžadovat nejen politickou spolehlivost a oddanost k hodnotám, ale i osobní kompetentnost, a tou Jan Zahradil disponuje,“ řekl Fiala.

„ODS půjde do eurovoleb jak rozumná volba mezi protievropskými radikály a prointegračními fanatiky. Kandidátka ODS a její lídr budou volbou pro všechny, kteří chtějí EU zachránit a zachovat a vědí proto, že EU potřebuje změnu,“ dodal Fiala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám