Hlavní obsah

Pomozte hasit! Národní divadlo ožilo interaktivním videomappingem

Novinky, jdu
Praha
Aktualizováno

Historická budova Národního divadla ožila v neděli večer interaktivním videomappingem. Při příležitosti oslav 100 let od založení Československa připomíná projekce budování divadla i jeho požár. Videomapping s názvem Národ opět sobě, volejte 150! mohou diváci ovlivňovat prostřednictvím mobilní aplikace. Ve čtyřech intervalech probíhá až do půlnoci, zázemí pro diváky vzniklo na Střeleckém ostrově.

Záznam: Interaktivní videomapping: Národ opět sobě, volejte 150!Video: Novinky

 
Článek

Projekce na historickou budovu Národního divadla připomíná jeho vznik prostřednictvím sbírky i následný požár.

Průběh světelné projekce ovlivňují samotní diváci prostřednictvím herní mobilní aplikace. V první fázi sběrem padajících mincí pomáhají vybudovat ze stavebních bloků Národní divadlo. Odměnou jim za to je následné rozzáření divadla vnitřní výzdobou. Krátce na to však diváky čeká další výzva v podobě vypuklého požáru, který prostřednictvím aplikace mohou pomoci uhasit.

Připomínka národní soudržnosti

Cílem projektu je hravou formou připomenout hlavní myšlenku vzniku Národního divadla, a to národní soudržnost, kterou připomíná i název navazující na dobový slogan „národ sobě”.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lidé čekají na mostě Legií na videomapping na historickou budovu Národního divadla v Praze u příležitosti stého výročí vzniku Československa.

Videomapping probíhá ve čtyřech intervalech od 18 hodin až do půlnoci. Autorem kreativního návrhu je Petr Forman. Zázemí pro pozorování projekce vzniklo na Střeleckém ostrově, kde pro diváky organizátoři kromě míst k sezení zajistili i stánky s občerstvením a toalety.

Jedná se už o druhou světelnou projekci k oslavám výročí založení Československa. V sobotu světelná projekce oživila rekonstruovanou fasádu Národního muzea. Takzvaný „videomapping století“ s názvem Svědek dějin představil klíčové události české historie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám