Hlavní obsah

Mladou Boleslav povede koalice ODS, STAN, ANO a ČSSD. V čele zůstane Nwelati

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladou Boleslav povede koalice ODS, STAN, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav a ČSSD. Strany spolu v neděli večer podepsaly koaliční smlouvu. Primátorem zůstane Raduan Nwelati z ODS. V opozici bude KSČM a koalice KDU-ČSL se Zelenými, řekl lídr kandidátky hnutí STAN Daniel Marek.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Mladé Boleslavi

Článek

„Koaliční smlouva byla podepsána,“ potvrdil Právu Nwelati. „Přesto, že podle počtů by bylo možné sestavit koalici ze dvou nebo tří stran, preferovali jsme širší koalici, takže má 29 zastupitelů z celkového počtu 33,“ napsal redakci Práva primátor.

Ve vedení města tak podle něj nejsou jen zástupci KSČM a Zelených, ale i s nimi chce vedení v rámci zastupitelstva spolupracovat.

Komunální volby v Mladé Boleslavi vyhrála ODS, získala 11 mandátů v zastupitelstvu, které má 33 členů. Druhé skončilo ANO s deseti mandáty. Třetí hnutí STAN bude mít pět zastupitelů.

Čtvrtá ČSSD má tři mandáty, dva zastupitele bude mít na pátém místě KSČM. Šestá je Koalice KDU-ČSL, Zelení se dvěma mandáty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám