Hlavní obsah

Hamáček: Německo neplánuje změny režimu na hranici s ČR

– Praha

Německo neplánuje kvůli nelegální migraci měnit režim na hranicích s Českem. Po telefonátu s německým ministrem vnitra Horstem Seehoferem to na Twitteru uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jan Hamáček

Článek

"Hovořil jsem dnes (ve středu) telefonicky s německým ministrem vnitra Seehoferem. Ujistil mě, že Německo neplánuje změny režimu na našich hranicích. Shodli jsme se, že klíčová je ochrana vnějších hranic EU. Dohodli jsme se, že Horst Seehofer přijede do Prahy, kde boj proti nelegální migraci probereme," napsal Hamáček.

Policisté, kteří nyní hlídkují v Němcku poblíž hranic s ČR se při prohlídkách zaměřují především na drogy. Německo je velké odbytiště pervitinu, který se vyrábí v Česku. [celá zpráva]

Nově vytvořená bavorská pohraničí policie začala ve středu s kontrolami na německo-rakouské hranici. Může fungovat jen na žádost spolkových úřadů a s jejich povolením. Samostatně bavorská zemská policie nebude smět nikoho z hranic vracet.

Seehofer v minulosti hovořil o možnosti vytvoření tranzitních center na německých hranicích, v nichž by úředníci zastavovali ty žadatele o azyl, za jejichž azylové řízení je odpovědná jiná země EU. Tyto žadatele by Německo vracelo do země, v níž by měli žádost o azyl podat. Podle Seehoferova plánu měla centra vzniknout na hranici Bavorska s Rakouskem, přes níž přichází většina migrantů směřujících do Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám