Hlavní obsah

Na Šumavě klesly v noci teploty k minus třiceti stupňům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na šumavské Jezerní slati naměřili meteorologové v noci na čtvrtek minus 28,4 stupně Celsia. Teploty klesly pod minus 20 i na řadě dalších míst Šumavy. Na minus 22,7 stupně klesla teplota i na Jizerce v Jizerských horách.

Foto: Profimedia.cz

Jezerní slať

Článek

Meteorologové naměřili nejnižší teploty v noci ve vyšších polohách na Šumavě. Kromě Jezerní slati mrzlo i na Rokytské slati, kde bylo minus 27,2 stupně Celsia, na Horské Kvildě (- 24,3 °C), Borových Ladech (- 21,6 °C) či Hliništi (- 21 °C).

Velmi mrazivou noc meteorologové zaznamenali už v noci na úterý, kdy teploty klesly k minus 21,5 stupně Celsia, a to na stanici Březník. Na Jezerní slati tehdy naměřili – stejně jako na stanici Kvilda-Perla – minus 21,3 stupně Celsia. Rokytská slať tehdy hlásila -16,4 stupně, uvedli v úterý na informačním webu Infomet.cz meteorologové.

V kraji bude během čtvrtka zpočátku jasno až polojasno, ojediněle lze očekávat mrznoucí mlhy. Během dne bude od západu přibývat oblačnosti, později večer místy sněžení, které bude v polohách pod 600 metrů přecházet ve srážky smíšené, ojediněle mrznoucí.

Nejvyšší teploty budou od jednoho do čtyř stupňů, na horách v 1000 metrech bude kolem minus tří stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám