Hlavní obsah

Hüner snížil počet svých náměstků z 11 na sedm

Nový ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner snížil počet svých náměstků z 11 na sedm. Mezi zredukovaným počtem náměstků je jeden nově zřízený pro sekci technologie 4.0. Konkrétní jména oznámí až po projednání s dotyčnými osobami. Oznámil to v neděli v tiskové zprávě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tomáš Hüner (vlevo) a Andrej Babiš

Článek

„Jedenáct náměstků na jediném ministerstvu byl myslím rekord, bohužel v negativním slova smyslu. Tak nabobtnalou strukturu asi nemělo žádné jiné ministerstvo. Snížil jsem počet náměstků a změnil strukturu ministerstva tak, aby to byl dobře a efektivně pracující úřad,“ uvedl Hüner. Všechny změny ministr projednal s odbory.

Na ministerstvu zároveň vznikne nový Institut technologie 4.0, který bude mít na starosti jednu z hlavních priorit ministerstva, tedy digitalizaci průmyslu a zavádění technologií na podporu tzv. Průmyslu 4.0.

„Už roky všichni jenom mluví o průmyslu 4.0. Já chci konkrétní změny, chci český průmysl 21. století. Nový Institut technologie 4.0 bude podporovat modernizaci našeho průmyslu, investice, čerpání peněz z Evropských fondů k těmto účelům. Nesmíme být jen poměrně levnou kvalifikovanou pracovní silou, ale i mozky. V Čechách jsou mimořádně nadaní a chytří lidé, které nám přetahují vyspělé státy. Musíme držet krok s nejvyspělejšími ekonomikami světa. Průmysl potřebuje investovat do nejmodernějších technologií a stát v tom musí pomoc a podpořit ho,“ doplnil ministr.

Hünera uvedl do funkce premiér Andrej Babiš (ANO) minulý týden ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám