Hlavní obsah

Na slunce teď zapomeňme, o víkendu začne sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatý Martin, který připadá na sobotu, letos přijede na bílém koni, sněžení by se však zpočátku mělo týkat jen vyšších poloh. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu s tím, že v dalších dnech by se měl sníh objevovat i ve středních polohách. Teploty se v minimech dostanou i pod nulu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Slunečních paprsků si v následujících dnech mnoho neužijeme,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek lze očekávat zatažené a mlhavé počasí s občasným mrholením. Vydržet by mělo po celý den. Bude i sněžit, ale jen v polohách nad 1200 metrů, tedy na vrcholcích Krkonoš a Krušných hor.

Podobný podmračený charakter počasí vydrží i v dalších dnech. V pátek bude oblačno až zataženo, občas s mrholením, přičemž odpoledne by mělo mrholení přibývat. Očekávat lze ranní teploty v rozmezí 6 až 2 stupně Celsia, odpolední maxima vystoupí na 6 až 10 stupňů.

I v sobotu na svatého Martina bude zataženo až oblačno, občas se vyskytne déšť. Sněžit bude od 1000 metrů, postupně však už od 700 metrů. Teploty by se měly pohybovat ráno mezi 6 a 2 stupni, odpoledne mezi 6 a 10 stupni.

V neděli přijde studená fronta. Sněžit by mělo od 700 metrů a postupně od 500 metrů. Ranní minima budou 5 až 1 stupeň, odpolední maxima 4 až 8 stupňů.

Studené počasí by mělo přetrvávat po většinu pracovního týdne. Od pondělí do středy lze čekat déšť a v polohách nad 400 metrů i sníh. Ranní teploty budou 2 až -2 stupně, odpolední 3 až 7 stupňů.

V dalších dnech by mohly ranní teploty padat až k -1 až -5 stupňům, přes den bude 4 až 8 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám