Hlavní obsah

Lidovci si utahují z Babišových koblih

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidovci se rozhodli odlehčit svou předvolební kampaň a na sociálních sítích se strefují do politických soupeřů. Pod hashtagem #ProsteBoziStrana potenciálním voličům naznačují, že KDU-ČSL má na rozdíl od hnutí ANO, s nímž lidovci čtyři roky sedí v koaliční vládě, program a nemusí hlasy získávat přes koblihy.

Foto: KDU-ČSL

Lidovci si na webu střílejí z konkurentů.

Článek

Heslo „Když chceš volební program a oni ti cpou koblihu,” odkazuje na kampaň hnutí ANO před minulými sněmovními volbami, kdy jeho šéf Andrej Babiš rozdával lidem hromadně koblihy.

„Je to jedna z odlehčujících komunikačních linek,” uvedl k vizuálu volební manažer lidovců Václav Pláteník. Kampaň podle něj musí cílit nejen na tradiční lidovecké voliče, ale též na ty potenciální a na ty, kteří by možná k volbám vůbec nešli.

„Naši voliči to pochopí,” tvrdí Pláteník, podle něhož bude tato odlehčená linka dále rozvíjena.

Se specifiky komunikace na sociálních sítích se nedávno potýkal lidovecký předseda Pavel Bělobrádek.

Jeho nevinná poznámka o tom, že zvířata hynou, zatímco umírání je vlastní lidem, měla i přes svou marginálnost nemalou publicitu a politik se za ni nakonec omluvil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám