Hlavní obsah

Do Prahy se sjelo 1500 motorkářů. Spanilé jízdy se zúčastnila i Karen Davidson

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Praha se už počtvrté loučila s létem za zvuku silných strojů. Do pražských Holešovic se v sobotu sjely stovky milovníků motorek Harley-Davidson. Mezi nimi i pravnučka zakladatele značky Karen Davidson, která Prahu navštívila již podruhé.

Do Prahy se sjelo přes tisíc motorkářů. Spanilé jízdy se zúčastnila i Karen DavidsonVideo: Novinky

 
Článek

Motorkáři vyjeli v deset ráno z pražského Výstaviště a zamířili do centra metropole. Poté se vraceli zpátky do Holešovic, celý okruh jim zabral asi hodinu a půl. Podle policie byl průjezd Prahou bez problémů.

Foto: Novinky

Spanilé jízdy se zúčastnilo na 1500 jezdců.

„Tahle myšlenka vznikla před čtyřmi lety. Hlavním cílem je rok 2018, kdy Harley-Davidson slaví 115. výročí. S kolegou Jardou Vavřincem z pražského dealerství jsem Prague Harley Days založili jako takové předpolí tohoto výročí a povedlo se to,“ vysvětlil Novinkám pořadatel Martin Heřmanský.

Organizátoři dle zkušeností z minulých ročníků počítají na letošní akci celkově s až 15 tisíci účastníků, vše prý závisí na počasí. Samotných motocyklů je prý zhruba 1500.

Program Prague Harley Days, které organizuje české zastoupení Harley-Davidson, je nabitý. Kromě Spanilé jízdy je připravena výstava nových strojů nebo kaskadérská show. Večer vystoupí americká rocková kapela Modern Earl.

Vzácný host

Spanilou jízdu si nenechala ujít ani pravnučka zakladatele značky Karen Davidson. Ta se do Prahy vrátila již po druhé, naposledy se zúčastnila Spanilé jízdy v roce 2015.

„Jsem nadšená, že tu opět jsem. Praha je jedno z nejkrásnějších měst na světě. Ještě jsem neměla tolik času projet celou zemi, ale brzy to napravím. Lidé zde jsou úžasní, ta atmosféra je skvělá,“ svěřila Novinkám své pocity Karen Davidson.

Foto: Novinky

Do Prahy už podruhé přijela i Karen Davidson.

Během motorkářské show došlo i na zranění. Pražští záchranáři podle svého mluvčího Ondřeje Fraňka ošetřili malého chlapce se zraněním chodidla, který byl následně převezen do motolské nemocnice, a vyjížděli také k divákovi s otřesem mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám