Hlavní obsah

Pracovní týden bude teplý a slunečný. Studený víkend proprší

Počasí se během pracovního týdne vydaří, na víkend se ale pokazí. Zatímco zpočátku týdne budou teploty stoupat na letní hodnoty, na východě i přes tropickou třicítku, od středy se nad ČR začne vlnit studená fronta, která způsobí odpolední přeháňky a bouřky. O víkendu pak přinese citelné ochlazení a déšť, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Během pondělí a úterý se bude nad ČR vyskytovat oblast vysokého tlaku vzduchu, po ránu se občas objeví mlha, jinak bude jasno až polojasno. Pondělní odpoledne přinese teploty mezi 22 a 26 stupni. V úterý ráno rtuť teploměru klesne mezi 15 a 11 stupňů, odpolední maxima pak stoupnou na 25 až 29 stupňů.

Od středy bude počasí ovlivňovat vlnící se studená fronta. Bude se projevovat zejména v odpoledních hodinách, kdy na polojasné obloze začne přibývat oblačnosti a v teplém, labilním a nestabilním vzduchu začnou vznikat bouřky se srážkami. Teploty po ránu zůstanou relativně vysoké, a to mezi 18 a 14 stupni, odpoledne pak vystoupí v Čechách na 24 až 28 stupňů, na Moravě a ve Slezsku na 26 až 30.

Čtvrtek bude podobný, čeká se polojasno, odpoledne pak přeháňky a bouřky, které hrozí spíše v Čechách. Teploty po ránu opět mezi 18 a 14 stupni, odpoledne v Čechách stoupnou na 23 až 27 stupňů, na východě území až k 31 stupňům. Obdobné počasí bude panovat i v pátek.

Víkendové ochlazení

„V sobotu bude fronta přecházet, očekáváme zataženo a déšť na většině území,“ uvedla Honsová. Studený vzduch od severozápadu přinese výrazné ochlazení na 18 až 22 stupňů.

neděli zůstane oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Teploty budou dál nízko, některé modely zatím ukazují ještě o stupeň nižší rozmezí odpoledních maxim, tedy jen mezi 17 a 21 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám