Hlavní obsah

Po pekelné výhni dorazí v noci silné bouřky, varovali meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek rozšířil varování před vysokými teplotami na většinu území a zároveň varoval, že večer a v průběhu noci na pátek se budou tvořit velmi silné bouřky, které může doprovázet krupobití, přívalové srážky a silný vítr.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Aktuální výstraha před bouřkami

Článek

„V teplém jihozápadním proudění ve čtvrtek vystoupí teploty vzduchu na většině území Čech a Moravy nad 31 stupňů, v Praze, ve středních a západních Čechách a na jihu Moravy místy i nad 34 stupňů,” varovali meteorologové, kteří rozšířili výstrahu na celé území s výjimkou Moravskoslezského a části Olomouckého kraje.

Nad to přidali varování před velmi silnými bouřkami, které se budou tvořit na studené frontě, která bude přes naše území přecházet ve čtvrtek večer a v průběhu noci na pátek.

Bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině mohou podle být podle meteorologů doprovázeny kroupami a srážkovými úhrny kolem 25 milimetrů.

„V Krušných horách se mohou vyskytnout i velmi silné bouřky s nárazy kolem 90 kilometrů v hodině, zejména ve čtvrtek večer,” uvedl ČHMÚ.

Pásmo bouřek bude během noci postupovat dále k východu a na Moravu a do Slezska dorazí ve druhé polovině noci.

Tato výstraha platí pro všechny kraje s výjimkou Jihomoravského, Jihočeského a Vysočiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám