Hlavní obsah

Čuba chce řešit své absence v Senátu, nabídl prý překvapivé řešení

Právo, Novinky, bja, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlínský senátor za SPO František Čuba prý nabídl šéfovi horní parlamentní komory Milanu Štěchovi (ČSSD) „překvapivé řešení” svých mnohaměsíčních absencí na jednání. V pondělí o tom informoval předseda SPO Jan Veleba, po němž Čuba dopis posílá. Veleba, který dostal list v kopii, se chystá detaily zveřejnit ve středu.

Foto: archiv, Právo

František Čuba

Článek

„Dopis jsem si samozřejmě přečetl a s jeho obsahem a způsobem řešení, které navrhuje, souhlasím,“ řekl Novinkám Veleba.

Čuba prý Velebu požádal, aby list předal předsedovi Senátu co nejdříve. Veleba uvedl, že by se měl se Štěchem setkat ve středu v 11 hodin. Dopis mu předá se svým komentářem. Poté prý znění dopisu zveřejní.

„Sám návrh pana Čuby hodnotím jako čestné a chlapské řešení, ale neznamená to, že je to jenom jedno řešení,“ nastínil Veleba s tím, že řešení bude prý „velmi překvapivé”.

Jednaosmdesátiletý senátor Čuba není k zastižení na mobilním telefonu. „Se zástupci médií nechce mít žádný kontakt,“ sdělil Právu v pondělí jeho stranický kolega, zlínský lékař a místopředseda SPO Zlínského kraje Lubomír Nečas.

Čuba, poradce prezidenta Miloše Zemana, je senátorem od října 2014. Zkraje na schůze pléna chodil. Byl zpravodajem zahraničního výboru k několika mezinárodním smlouvám.

Posledních devět měsíců však Čuba kvůli zdravotním obtížím na jednání nechodí. Přesto pobírá plný plat včetně náhrad, což zaujalo média i některé senátory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám