Hlavní obsah

Dorazí velmi silné bouřky, kroupy mohou mít přes dva centimetry, varovali meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý upřesnil a doplnil výstrahu před bouřkami. Podle nejnovější předpovědi hrozí odpoledne a večer v jižních a východních oblastech Čech i na Moravě a ve Slezsku velmi silné bouřky. Může je doprovázet i krupobití s kroupami o velikosti i více než dvou centimetrů a přívalové srážky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Bouřky budou souviset s přechodem studené fronty. „V západní polovině Čech budou doprovázené nárazy větru o rychlosti 70 až 90 kilometrů v hodině, ojediněle i s kroupami a srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů,” upozornili meteorologové.

Ještě dramatičtější by mohla být situace ve východní polovině republiky. „Ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout velmi silné bouřky s nárazy větru až 90 kilometrů v hodině, kroupami nad dva centimetry a přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 milimetrů,” uvádí výstraha.

Varování začne platit v poledne v nejzápadnějších regionech a skončí na východě území hodinu před půlnocí. Před příchodem fronty bude na našem území vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám