Hlavní obsah

Ministři vnitra a spravedlnosti jsou v otevřené válce. Nadávají si do vítačů a lhářů

Novinky, bja, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ve středu na sociální síti obvinil šéfa vnitra Milana Chovance (ČSSD), že v rozhovoru pro Právo údajně vynesl ven informace projednávané na vládě v utajeném režimu, čímž „asi spáchal trestný čin”. Chovanec následně označil Pelikána za vítače.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (vlevo) a ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

Jablkem sváru se stal Chovancův středeční rozhovor pro deník Právo, kde avizoval, že na vládu půjde s tím, že Česká republika až do voleb nepřijme žádné uprchlíky. Také se v něm zmínil o bezpečnostních opatřeních. Celý rozhovor čtěte zde.

Následně ovšem Pelikán na Twitteru upozornil, že Chovanec lže a možná se dopustil protiprávního jednání (trestní zákoník, § 317 – ohrožení utajované informace; pozn. red.).

Policii nicméně Pelikán věc neoznámil. Domnívá se totiž, že její příslušníci čtou jeho Twitter a sledují média, a proto to začnou prošetřovat sami.

Je to známý vítač, tvrdí Chovanec

Na Pelikána pak na svém profilu na Facebooku reagoval Chovanec. Místo vysvětlení označil ministra spravedlnosti za vítače.

„Pan Pelikán je známý vítač, a kdyby se Česká republika řídila podle jeho názorů, tak zde máme stovky, možná tisíce ekonomických migrantů z Afriky i Asie. Chápu, že fabriky vůdce jeho hnutí by měly spoustu levné pracovní síly. Ale pro mne je důležitější náš občan a bezpečnost naší země. Pan Pelikán naštěstí pro svoje vítačské plány nedokáže získat potřebnou většinu, tak mne aspoň frackovitě napadá a mstí se mi,” uvedl Chovanec na Facebooku.

Připomněl, že svými postoji k přijímání uprchlíků se netají, prezentuje ho několikrát měsíčně a tajit se s ním nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám