Hlavní obsah

Policejní BMW havarovalo v Brně při prezentaci prezidentovi Zemanovi. Ve 22 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nehoda luxusního policejního hybridu BMW i8, které v pondělí večer havarovalo na Brněnsku, se podle policie stala v rámci ukázky pro prezidenta Miloše Zemana. V autě se zranil policista, který během řízení zkolaboval, a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Ten měl sedět na místě spolujezdce.

Foto: Novinky

BMW i8

Článek

Nehoda se stala při předvádění techniky jihomoravských bezpečnostních složek prezidentovi, která se konala v pondělí večer na okraji Brna, řekla Právu mluvčí policie Štěpánka Komárová. Podle informací Práva auto narazilo do stromu v Brně-Chrlicích, kde sídlí policejní dálniční oddělení, a to okolo 22:00.

Kruliš měl utrpět vážné poranění páteře, policista stejný typ zranění. Informaci o tom, že v autě seděl právě Kruliš, potvrdily serveru Aktuálně dva zdroje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Kruliš na archivním snímku

Případ začala vyšetřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která jej nechce jakkoliv komentovat. Sdílnější nebyl ani mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Pan Kruliš tady není a nebude a jeho nepřítomnost nebudu komentovat
mluvčí Hradu Jiří Ovčáček

Podle Ovčáčka nebude prezident v žádném případě měnit program své oficiální cesty. Ovšem co bude dělat po ukončení programu dne, to je již jeho osobní záležitostí, uvedl Ovčáček k některým spekulacím, že Zeman svůj program návštěvy přeruší a pojede za svým podřízeným do nemocnice.

Na přímý dotaz, kde Vladimír Kruliš momentálně je, mluvčí odpověděl: „Pan Kruliš tady není a nebude a jeho nepřítomnost nebudu komentovat.“

Policejní prezidium ústy své mluvčí Ivany Nguyenové na dotaz Novinek, zda mohou ve služebních autech policie jezdit civilní osoby, odpovědělo: „Nařízení ministerstva vnitra č. 33/2011 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.“

Na doplňující otázku, jaké úkoly mohlo auto s posádkou plnit, již prezidium neodpovědělo s tím, že případ si převzala inspekce.

Foto, video, informace

Máte informace o tomto případu, popřípadě fotografie nebo video z místa? Vyplatíme vám honorář. Kontaktujte nás na redakce@novinky.cz.

Automobil je schopen jezdit jak na elektropohon, tak na benzín. Auto patří k chloubám české policie. Jeho cena se pohybuje okolo čtyř miliónů korun. Policie ho má zapůjčen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám