Hlavní obsah

Pivovarská čtvrtka přilákala i letos do krajiny Jeseníků tisíce turistů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanušovice

Devět turistických tras různé obtížnosti vedoucích z Hanušovic, Šumperka, Velkých Losin i východočeských Králík nabídla v sobotu turistům Pivovarská čtvrtka, nejrozsáhlejší akce svého druhu na Moravě.

Pivovarská čtvrtka i letos lákalaVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Na trasu se letos vydalo 4227 účastníků pochodu, cílem byl tradičně pivovar Holba v Hanušovicích. Ten akci organizuje už od roku 1973.

Zatímco při prvním ročníku nabídla akce jen jednu trasu, postupně jich přibývalo. Z těch letošních devíti si mohl vybrat každý, sportovci i ti línější. Nejdelší měřila 21 kilometrů, nejkratší pak 10 kilometrů.

Trasy tradičně vedou malebnou přírodou Jeseníků a ani letos na nich nechyběly občerstvovací stanice. „Je to takové příjemné zastavení, člověk tu na chvíli spočine, a navíc nemusí nést v batohu láhev k zažehnání žízně či hledat po cestě nějakou hospodu,“ poznamenala na jedné ze stanic třiapadesátiletá paní Marie.

„Trasy chystáme ve spolupráci s Klubem českých turistů tak, aby byly bezpečně schůdné a dobře značené. Že by někdo sešel z trasy, se obávat nemusí. Pro všechny případy navíc spolupracujeme také s Horskou službou,“ uvedla Alexandra Lašáková z hanušovického pivovaru.

Pivovarská čtvrtka láká turisty nejen z Hanušovic a jejich okolí, ale prakticky z celé České republiky. A přijíždějí i lidé z Polska či Slovenska.

„Vyrazili jsme dnes s přáteli již posedmé a musím říci, že pokaždé to je super. V terénu i pak v pivovaru, kde je tradičně nachystán skvělý hudební program,“ svěřil se Právu asi čtyřicetiletý muž ze Šumperka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám