Hlavní obsah

Zima ještě nekončí, meteorologové očekávají další přívaly sněhu

• Aktualizováno
Novinky, jas

Zima se ještě neloučí a hodlá se připomenout i v následujících hodinách a dnech. Jak v úterý upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), v souvislosti s přechodem studené fronty se opět i v nižších polohách dočkáme sněžení. Sněhová nadílka přitom může být zejména v oblasti Šumavy a Českého lesa značná.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Česko zasype další sníh.

Článek

„S postupným ochlazováním budou srážky přecházet nejdříve v severozápadních Čechách, později v severozápadní polovině území v polohách nad 600 metrů do sněžení,” uvedl meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík s tím, že ve středu ráno může sněžit i ve středních polohách.

„Nejvydatnější srážky očekáváme od druhé poloviny noci a v průběhu ranních a dopoledních hodin zejména v Karlovarském kraji a na Tachovsku a Domažlicku,” konstatoval ČHMÚ.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Předpověď nové sněhové pokrývky za noc z 25.-26.4. 18-06 dle modelů Aladin, ECMWF (Anglie), GFS (USA), DWD (Německo)

Vzhledem k tomu, že srážky mají být intenzivní, nelze vyloučit, že sníh nestačí odtávat a opět zkomplikuje dopravní situaci.

Ještě náročnější může být pro silničáře další noc. „Trvalé sněžení v průběhu středy a noci na čtvrtek nepostihne pouze Karlovarsko, ale také další oblasti pohraničních hor v Čechách, zejména Český les a Šumavu, kde může připadnout v extrému až 25 centimetrů nového sněhu (v ostatních oblastech většinou do 15 centimetrů),” upozornil meteorolog a doplnil, že srážky v dalších oblastech zatím nelze přesně predikovat, neboť jednotlivé modely se liší.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Akumulace nové sněhové pokrývky do půlnoci z 27. na 28. 4. dle modelů Aladin, ECMWF (Anglie), GFS (USA), DWD (Německo)

ČHMÚ již dříve varoval před vydatnými srážkami a hrozbou vzestupu hladin v oblasti Jeseníků a Králického Sněžníku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám