Hlavní obsah

V úterý se razantně ochladí, na Velikonoce budou teploty kolem 14 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled na následujících 30 dní, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), slibuje průměrné či slabě nadprůměrné teploty. Meteorologové však nevylučují ani přechodná proniknutí studeného vzduchu, což bývá pro duben typické.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Uplynulé čtyři týdny byly teplotně nadprůměrné, týden na přelomu března a dubna byl dokonce rekordně teplý,” připomněli meteorologové. [celá zpráva]

„V následujících týdnech (od 10. dubna do 7. května) očekáváme průměrné nebo i slabě nadprůměrné teploty, ovšem nelze vyloučit přechodná proniknutí studeného vzduchu, která se v dubnu obvykle vyskytují,” uvádí předpověď.

Z hlediska srážek meteorologové očekávají spíše průměrné až nadprůměrné hodnoty. Více srážek by podle výhledu mělo být zejména v prvním květnovém týdnu.

V úterý přijde teplotní šok

Příští týden se v pondělí dostanou teploty až k 23 stupňům Celsia. Následně se však s přechodem studené fronty výrazně ochladí, v úterý se v polohách nad 500 metrů dočkáme smíšených srážek nebo i sněžení. Maximální teploty klesnou o více než deset stupňů a budu se nejčastěji pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

Až do konce týdne by mělo převládat polojasné či oblačné počasí s občasnými srážkami, které opět mohou být ve vyšších polohách smíšené či sněhové. Teploty se nedostanou nad 14 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám