Hlavní obsah

K úmrtí Věry Špinarové se vyjadřují i politici, u Gazdíka jí popletli jméno

Úmrtí zpěvačky Věry Špinarové neváhali v pondělí komentovat i čeští politici včetně premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Vedle vyjádření soustrasti pozůstalým se často přiznávali, že jim ostravská zpěvačka s výrazným hlasem bude chybět. Někteří se neubránili ani patosu.

Foto: Petr Horník, Právo

Věra Špinarová

Článek

„Vyslovuji svou hlubokou soustrast nad odchodem fenomenální zpěvačky Věry Špinarové. Děkuji jí zároveň za vše, čím českou kulturu obohatila,” reagoval na smutnou zprávu ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Osobněji se vyjádřil premiér Sobotka, který zpěvačku označil za klenot české hudební scény. „Podmanivý hlas Věry Špinarové nám všem bude chybět,” dodal na Twitteru.

Soustrastný tweet věnovaný „Evě Špinarové“ se objevil i na profilu šéfa hnutí STAN Petra Gazdíka. „Eva Špinarová nám všem bude chybět,” objevilo se na sociální síti. Krátce nato byl příspěvek smazán. Následně vyšlo najevo, že jej nepsal Gazdík, a k jeho autorství se přihlásil mluvčí STAN Karel Kreml. „Bylo to ve spěchu. Je mi to hrozně líto, protože Petr Gazdík chtěl vyjádřit upřímnou soustrast, a také to snižuje památku Věry Špinarové,“ uvedl Kreml.

Foto: repro Twitter

Tweet Petra Gazdíka s chybným jménem

„Odkaz zanechaný v srdcích” a „nesmrtelné dílo” zase v kondolenci na Facebooku zmínil poslanec SPD Radim Fiala. „Zemřela zpěvačka Věra Špinarová. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast její rodině a blízkým. Paní Věra zanechává velký odkaz v našich srdcích a její dílo je nesmrtelné!” napsal.

Špinarová zemřela v neděli  v nemocnici poté, co minulou středu zkolabovala při koncertu a měla zástavu srdce. [celá zpráva]

Anketa

Věříte politikům, že vyjádření lítosti nad úmrtím Věry Špinarové myslí upřímně?
Ano
14,5 %
Ne
85,5 %
Celkem hlasovalo 9257 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela Věra Špinarová

Česká popová zpěvačka Věra Špinarová zemřela ve věku 65 let. Jejím největším hitem se stala melodie italského skladatele Ennia Morriconeho z westernu Tenkrát...

Výběr článků

Načítám