Hlavní obsah

V teplém a slunečném týdnu naměříme až 22 stupňů. Víkend ale proprší

Ač se to po mrazivém pondělním ránu nemusí zdát, nadcházející pracovní týden bude slunečný a teplý, meteorologové se dokonce připravují na to, že by v úterý mohl padnout teplotní rekord. Na víkend se ale počasí zkazí, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Článek

„Máme za sebou mrazivé ráno, na Horské Kvildě na Šumavě bylo -10 stupňů, na Jizerce -9, Bedřichov měl -5 a v Praze naměřili - 1 stupeň,“ uvedla Honsová. Přesto nás podle ní čeká nádherný pondělní den. Má být jasno nebo skoro jasno s odpoledními teplotami mezi 12 až 16 stupni.

úterý ráno na některých místech ještě klesnou teploty pod nulu, očekávají se mezi 2 až -2 stupni. Odpoledne ale možná padne teplotní rekord, rtuť teploměru vyšplhá na 17 až 21 stupňů. „Naposledy bylo takto teplo v roce 1986, kdy v pražském Klementinu naměřili 20 stupňů,“ připomněla Honsová.

Ve středu bude zpočátku ještě polojasno, ráno teploty klesnou na 5 až 1 stupeň. Od západu bude postupně oblačnosti přibývat. Bude oblačno s přeháňkami. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 13 až 17 stupni.

Ve čtvrtek bude oblačno, ráno se místy vyskytnou přeháňky. Ranní minima 5 až 2, nejvyšší odpolední hodnoty pak budou činit 14 až 18 stupňů. Oblačnosti bude postupně přibývat až na polojasno.

Po krásném pátku se na víkend zatáhne

Den jako vymalovaný si pak užijeme v pátek. Bude jasno nebo polojasno, ranní teploty klesnou na 8 až 4 stupně, ale ty odpolední vystoupí na 18 až 22 stupňů.

Na víkend se ale začne zatahovat a ochlazovat. Sobota zřejmě proprší, v Čechách teploty vystoupí nejvýše na 15 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se ještě udrží do 18 stupňů. „Přeháňky se nám zřejmě nevyhnou ani v neděli, odpolední teploty ale budou pořád příjemné, a to mezi 13 až 17 stupni,“ uvedla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám