Hlavní obsah

Matějská pouť láká na divoké atrakce, nejoblíbenější jsou však klasická autíčka

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Matějské pouti na Výstavišti v pražských Holešovicích se mohou lidé nechat vystřelit do výšky 90 metrů nad zem, ale najdou tam i tradičnější atrakce, jako je třeba autodrom. Ten ostatně patří podle pořadatelů k nejnavštěvovanějším atrakcím. O víkendu pouť navštívily tisíce lidí.

Matějská pouť nabízí adrenalinové atrakce. Nejoblíbenější jsou ale klasická autíčkaVideo: Novinky

 
Článek

V areálu holešovického Výstaviště je na 115 různých atrakcí z Čech nebo Holandska určených prakticky pro všechny věkové kategorie.

Ti nejmladší ocení třeba nejrůznější kolotoče — řetízkové, hydraulické či podlahové — a nechybí ani nafukovací skákadla nebo jízda na ponících. Celkem je pro ty nejmenší určeno asi 30 různých atrakcí

Odvážlivci pak mohou zavítat například na sedmdesátimetrovou houpačku Extreem, nebo mohou hlavu i žaludek roztočit na atrakcích Booster či Ghost Rider. Pořadatelé lákají také na padesátimetrový řetízkový kolotoč nebo vystřelovací kouli.

Nechybí samozřejmě ani autodrom. „Je to překvapivé, ale autodrom je stále nejnavštěvovanější atrakcí. Vyřádí se na něm děti i dospělí, hlavně tatínci,“ řekl Novinkám provozovatel Matějské pouti Jan Kočka.

Chystá se i den pro handicapované

Matějská pouť se otevřela návštěvníkům 25. února, potrvá až do 17. dubna. Otevřená je i handicapovaným dětem, které budou mít dokonce svůj speciální den — stanovený je na pondělí 20. března.

Tradice první jarní pouti se pojí s rokem 1595. Letos tedy matějská pouť slaví úctyhodných 422 let.

V pražských Holešovicích je pouť letos po čtyřiapadesáté. Nejdříve bývala v oblasti dnešních Dejvic. Postupně se stěhovala různě po Praze, až kvůli prostoru skončila právě v Holešovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám