Hlavní obsah

V příštím týdnu nás potrápí silný vítr, očekávají meteorologové

Nejen četné srážky a poměrně vysoké teploty, stoupající v maximech přes hranici 10 stupňů Celsia, ale též větrné počasí, očekávají v příštím týdnu meteorologové.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Maximální nárazy větru v metrech za sekundu za 24 hodin od pondělí 20. do čtvrtka 23. února 2017 podle jednoho z předpovědních materiálu.

Článek

„Příští týden budou v silném západním proudění postupovat přes střední Evropu frontální systémy z Atlantiku,” popsal meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Štefan Handžák.

V úvodu týdne se musíme v nížinách připravit na čerstvý jihozápadní až západní vítr, který bude mít v nárazech rychlost až 55 kilometrů v hodině. Na horách by se mělo jednat až o rychlosti kolem 75 kilometrů v hodině.

„Podle aktuálních předpovědních materiálů by měla být druhá polovina týdne ještě větrnější,”  doplnil na webu ČHMÚ meteorolog.

Proudění větru se změní na západní až severozápadní a v nárazech bude mít v nižších polohách rychlost do 75 kilometrů v hodině. V horských oblastech to bude až kolem 90 kilometrů.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Maximální nárazy větru v metrech za sekund za 24 hodin od pátku 24. do pondělí 27. února podle jednoho z předpovědních materiálu.

Slábnout by měl až v závěru příštího týdne, během něhož by mělo převládat oblačné počasí s občasným deštěm, který bude od vyšších poloh přecházet ve sněžení. Teploty se nicméně budu přes den šplhat až k 11 stupňům Celsia. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám