Hlavní obsah

Kalamitní stav v Jablonci v pátek skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalamitní stav, který byl v Jablonci nad Nisou v pondělí vyhlášen kvůli velkému množství sněhu, v pátek skončí. Odklízení sněhových mas nicméně bude i nadále pokračovat. Oznámil to jablonecký magistrát.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Silničáři nasadili na zvládání sněhu i frézu na podvozku nákladního vozu ZIL.

Článek

„Odvoláním kalamity úklid ve městě rozhodně nekončí,” řekl primátor Petr Beitl (ODS).

Tuny sněhu z ulic odvážely po celý týden nákladní vozy. Městu se tak podařilo zprůchodnit většinu chodníků. Vyčištěna byla i parkoviště a komunikace.

Vedle techniky se přes den zapojila i více než stovka pracovníků veřejně prospěšných prací, pracovníků technických služeb a pomáhala i desítka vězňů z rýnovické věznice.

Foto: Markéta Hozová , Právo

Do ulic Jablonce nad Nisou se vrátily Stalinovy ruce.

V Jablonci napadlo od soboty do pondělí zhruba 60 centimetrů sněhu. Kalamitní stav vyhlásila radnice, když se nedařilo odklízet sníh ve lhůtách daných plánem zimní údržby. Na úklidu města se od té doby pracovalo nepřetržitě.

Do úklidu se zapojil i starý sovětský lopatkový nakladač nazývaný Stalinovy ruce, který se městu podařilo po poruše velmi rychle opět zprovoznit.

Reklama

Související témata:

Související články

Stalinovy ruce už zase uklízejí Jablonec

Unikátní lopatkový nakladač na uklízení sněhu, zvaný Stalinovy ruce, už zase uklízí Jablonec nad Nisou. Po poruše, ke které došlo zkraje tohoto týdne, se...

Výběr článků

Načítám