Hlavní obsah

Protikuřácký zákon řeší i opilce. Pokud je hospodský nevyhodí, může skončit

Novinky, jas

V rámci protikuřáckého zákona poslanci ponechali i restriktivní opatření, která mohou vyústit pro provozovatele v zákaz činnosti. V rámci složité procedury na to již při hlasování o pozměňovacích návrzích upozornil šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Toho opakovaně rozhořčily nepřesné informace, které k dílčím hlasováním udával zpravodaj Jaroslav Krákora (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura marně upozorňoval na schválenou sankci

Článek

Kolegovi vyčetl, že v některých případech netuší, o čem se bude hlasovat, a poslance mate.

„Říkáte to úplně jinak a pak poslanci mohou být zmateni, že hlasují o něčem jiném, než reálně hlasujeme,” rozhořčil se Stanjura, když Krákora připustil, že je již unaven.

Poslanci nakonec inkriminovaný pozměňovací návrh, který by až dvouletý trest zákazu činnosti zrušil, nepodpořili a v zákoně by tak mělo zůstat, že například podání nebo prodej alkoholu osobě, která je zjevně pod vlivem alkoholu či jiných látek, bude přestupkem, za který bude zákaz výkonu hrozit.

„Jenom abyste věděli, co jste odhlasovali. Mimo jiné v tom zákoně je povinnost vykazovat osobu, která vykazuje známky opilosti. Už to je poměrně problematické to říct. A vy jste schválili, že pokud to někdo neudělá, tak může dostat zákaz výkonu činnosti až na dva roky,” připomněl poslanec.

Sdílený příspěvek Zbyňka Stanjury na Facebooku.

„To jsem chtěl, ať řekne. To znamená, když nepoznám opilce, protože jsou i tišší opilci, že jo, tak můžu dostat až zákaz výkonu povolání na dva roky,” varoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Sněmovna schválila zákaz kouření v hospodách

Koaliční vláda v pátek Sněmovnou protlačila svůj reparát protikuřáckého zákona, který od konce května, světového dne bez tabáku, zakáže cigarety v restauracích...

Výběr článků

Načítám