Hlavní obsah

Zeman řekl, že Hůlka má nabídku z Vídeňské státní opery. Ta to popírá

Právo, Aleš Honus

Je to jeden z mála českých zpěváků, který dostal nabídku k hostování ve Vídeňské státní opeře. Těmito slovy odůvodnil prezident Miloš Zeman skutečnost, že udělil státní vyznamenání muzikálovému zpěvákovi Danielu Hůlkovi. Nyní se ukazuje, že jde o nepravdivá slova a Vídeňská státní opera nemá o angažování Hůlky zájem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zpěvák Daniel Hůlka byl 28. října oceněn Medailí Za zásluhy.

Článek

Překvapivá slova o nabídce Danielu Hůlkovi ze strany jedné z nejlepších světových operních scén zazněla konkrétně v rozhovoru pro týdeník Týden, následně je citovala i další česká média. Co přesně prezident řekl?

„Pokud jsem správně informován, tak Daniel Hůlka dostal nedávno nabídku od Vídeňské státní opery, aby v ní hostoval. Je to skvělý operní – nikoli pouze muzikálový – zpěvák. A položte si otázku, kolik našich zpěváků může hostovat ve Vídeňské státní opeře,“ řekl Zeman.

Tato slova začaly na sociálních sítích zpochybňovat české operní kruhy s tím, že Daniel Hůlka je sice populární hvězdou muzikálového žánru, ovšem na to, aby zpíval na prestižní operní scéně, nemá dispozice.

Vídeňská scéna vzápětí slova českého prezidenta dementovala. „Pan Hůlka nemá v současnosti naplánováno žádné vystoupení ve Vídeňské státní opeře,“ potvrdil deníku Právo mluvčí vídeňské scény André Comploi.

Nejspíše došlo k nedorozumění, míní manažerka

Manažerka Daniela Hůlky na dotaz Práva a po konzultaci se zpěvákem uvedla, že mezi ním a prezidentem Zemanem nejspíš došlo k nedorozumění.

„Věc se má tak, že Daniel Hůlka je již delší dobu v jednání s agenturou, která projevila zájem zprostředkovat mu vystoupení ve Vídni, v Německu a v Rusku,“ řekla Hůlkova manažerka Ema Krahulíková s tím, že bližší detaily koncertní série zatím nejsou známy. Na připomínku, že nabídka agentury na koncertní turné je přece něco úplně jiného než nabídka z Vídeňské státní opery, řekla, že asi došlo k nepochopení. Skutečně nemělo jít o Vídeňskou státní operu, ale o Vídeň.

„Nevím, co si spolu pánové Hůlka a Zeman řekli, ale celá situace mě mrzí, protože Dan je opravdu dobrý zpěvák,“ řekla jeho manažerka.

Anketa

Zasloužil si podle vás Daniel Hůlka Medaili Za zásluhy od prezidenta Miloše Zemana?
Ano
7,9 %
Ne
92,1 %
Celkem hlasovalo 11935 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám