Hlavní obsah

Průměrné denní teploty ještě týden vydrží nad 10 stupni, pak se ochladí

Příští týden by se ještě průměrné teploty měly pohybovat nad 10 stupni Celsia, na začátku listopadu už spadnou pod tuto hranici. Vyplývá to z výhledu na následující čtyři týdny, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V týdnu od 24. do 30. října by měly být průměrné teploty podobné jako v uplynulých třech týdnech, denní průměr by se měl pohybovat kolem 11 stupňů, noční kolem 4 stupňů.

„V dalších třech týdnech budou teploty vzduchu postupně klesat a budou se pohybovat převážně kolem dlouhodobého průměru odpovídajícího roční době,“ píší meteorologové ve zprávě na svém webu.

Průměrné noční teploty v týdnech od 31. října do 20. listopadu spadnou postupně ze 3 stupňů Celsia na nulu, denní pak z 9 stupňů na 6. „Období jako celek očekáváme teplotně průměrné. I srážkově očekáváme následující období průměrné,“ dodali meteorologové.

Co se nejbližších několika dnů týká, lze podle meteorologů čekat převážně oblačno až zataženo.

Nedělní maxima by se měla pohybovat mezi 7 a 11 stupni, při malé oblačnosti až 13. Na pondělí předpovídají meteorologové maxima 9 až 13 stupňů, ovšem v místech s přechodně zmenšenou oblačností až 17 stupňů Celsia. V úterý by pak nejvyšší teploty měly vystoupat na 12 až 16 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám