Hlavní obsah

Průměrné denní teploty ještě týden vydrží nad 10 stupni, pak se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden by se ještě průměrné teploty měly pohybovat nad 10 stupni Celsia, na začátku listopadu už spadnou pod tuto hranici. Vyplývá to z výhledu na následující čtyři týdny, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V týdnu od 24. do 30. října by měly být průměrné teploty podobné jako v uplynulých třech týdnech, denní průměr by se měl pohybovat kolem 11 stupňů, noční kolem 4 stupňů.

„V dalších třech týdnech budou teploty vzduchu postupně klesat a budou se pohybovat převážně kolem dlouhodobého průměru odpovídajícího roční době,“ píší meteorologové ve zprávě na svém webu.

Průměrné noční teploty v týdnech od 31. října do 20. listopadu spadnou postupně ze 3 stupňů Celsia na nulu, denní pak z 9 stupňů na 6. „Období jako celek očekáváme teplotně průměrné. I srážkově očekáváme následující období průměrné,“ dodali meteorologové.

Co se nejbližších několika dnů týká, lze podle meteorologů čekat převážně oblačno až zataženo.

Nedělní maxima by se měla pohybovat mezi 7 a 11 stupni, při malé oblačnosti až 13. Na pondělí předpovídají meteorologové maxima 9 až 13 stupňů, ovšem v místech s přechodně zmenšenou oblačností až 17 stupňů Celsia. V úterý by pak nejvyšší teploty měly vystoupat na 12 až 16 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám