Hlavní obsah

Ve Sněmovně hájí barvy ANO, v kraji poslala hnutí do opozice

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně Martina Berdychová chce zůstat členkou poslaneckého klubu ANO 2011, i když také díky jejímu podpisu skončilo hnutí v Královéhradeckém kraji v poli poražených. Přestože se ziskem 25 procent voličských hlasů v sobotních volbách zvítězilo.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Poslankyně Martina Berdychová při podpisu memoranda o vedení Královéhradeckého kraje v příštích čtyřech letech.

Článek

„Osobně jsem si musela vnitřně oddělit své působení v Poslanecké sněmovně a zde v kraji,“ řekla poslankyně novinářům krátce po podpisu memoranda. [celá zpráva]

Berdychová, bývalá starostka obce Holovousy na Jičínsku, byla před třemi lety zvolena do Poslanecké sněmovny jako trojka na kandidátce hnutí ANO 2011 a dnes je členkou jeho poslaneckého klubu.

V krajských volbách se však hnutí Východočeši, jehož je členkou, spojilo se STAN a společně získali čtyři mandáty. Spolu s dalšími čtyřmi politickými subjekty podepsali Východočeši ve středu memorandum o koalici v Královéhradeckém kraji. Bez hnutí ANO.

Chce se sejít s Babišem

„Do Sněmovny jsem byla zvolena na kandidátce hnutí ANO, sedím v klubu ANO a hájím tam barvy hnutí ANO, takže na tom nic neměním. Z mé pozice si nemyslím, že bych měla odstoupit, protože se nedomnívám, že bych něco porušila,“ dodala Berdychová s tím, že o její kandidatuře v krajských volbách vedení hnutí vědělo.

Související téma:

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Mgr. Martina Berdychová

„Budu nyní posílat žádost o setkání s panem předsedou Andrejem Babišem, jak se na tuto situaci dívá, a budu to řešit. Jak vidí dále moji pozici, se chci domluvit i s vedením našeho poslaneckého klubu,“ doplnila Berdychová. Pokud by pro ně byla její přítomnost v klubu ANO nepřijatelná, odešla by.

Reklama

Související témata:

Související články

Výsledek voleb v Královéhradeckém kraji

Se ziskem 25,18 procent hlasů se na prvním místě v Královéhradeckém kraji umístilo ANO 2011. Lídrem je Klára Dostálová (ANO). Druhé místo s 13,08 procenty...

Výběr článků

Načítám