Hlavní obsah

Zimola: Nechci zvedat prapor proti Sobotkovi

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeská ČSSD dokázala i přesto, že se sociálním demokratům v ostatních krajích kromě Vysočiny nedařilo, obhájit vítězství z posledních voleb. Lídr jihočeské kandidátky hejtman Jiří Zimola v poslední době několikrát vystoupil i proti názorům premiéra Bohuslava Sobotky. Po vítězství v kraji, ale do většího střetu se Sobotkou zřejmě nepůjde.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Jiří Zimola slaví

Článek

„Nechci zvedat prapor k tomuto boji. Ale myslím si, že Sobotkovi i jeho spolupracovníkům, je jasné, že po tomhle výsledku bychom se měli zamyslet, jak dál chceme oslovovat lidi," řekl novinářům v sobotu Zimola.

Zdůraznil, že ČSSD odvádí i na celostátní a vládní úrovni dobrou práci, ale lidé to vzhledem ke slabé propagaci v celostátním měřítku neocení. „Sociální demokracie jako vůdčí strana vládní koalice pracuje velmi dobře, její resorty předkládají řešení a zlepšují život obyvatel. Ale nemá to ten správný dopad na mínění obyvatel. Lidé chtějí slyšet něco jiného, měli bychom zlepšit činnost směrem ven,“ konstatoval Zimola.

ČSSD vítězí na jihu Čech před Ano téměř o pět procent a podle Zimoly rozhodlo celé čtyřleté období i kampaň. „Lidé možná ocenili kvalitní program sociální demokracie se zaměřením na Jihočeský kraj, tak i tým lidí, kteří zde kandidují. Vedli jsme nekonfrontační kampaň zaměřenou na věcné řešení problémů. Chci věřit, že se však lidé nerozhodovali podle měsíční, nebo dvouměsíční kampaně. Neoslovili je ani ty štvavé, pomlouvačné letáky, které jsem musel snést, ale že ocenili čtyřletou práci a to nejen mojí, jako hejtmana, ale i mých kolegů,“ doplnil Zimola.

Reklama

Výběr článků

Načítám