Hlavní obsah

Doprava v Praze kolabuje. Už i MHD

Praha

Už druhý den se tramvajová doprava v Praze potýká s problémy. Linky nabírají desítky minut zpoždění, v centru metropole stojí v kolonách, zatímco v okrajových částech Prahy na ně cestující marně čekají. Důvodem komplikací je oprava plynovodu u Národního divadla a silný automobilový provoz, řekla ČTK mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Foto: Petr Janiš, Právo

Autem po Praze? Poslední dny o nervy...

Článek

„Všechny linky mají zpoždění až 30 minut,” uvedl dopravní podnik na svém webu. Kvůli kolabující dopravě proto byla dnes po poledni až do odvolání linka číslo 2 od Petřin zkrácena. Z Klárova nepojede přes Staroměstskou na Národní třídu a dále do Braníka, ale zabočí na nábřeží Edvarda Beneše a přes zastávky Čechův most, Právnická fakulta a Staroměstská se vrátí na Malostranskou a zpátky na Petřiny.

U linky číslo 17 se prodloužily intervaly na osm minut. Dosud jezdila sedmnáctka ve špičkách každé čtyři minuty.

Výkopové práce u křižovatky u Národního divadla mají podle Řehkové trvat do pondělí 10. října. Situaci v pražské dopravě zkomplikoval i fakt, že v deštivém počasí vyjelo do ulic hlavního města mnohem více aut. Hlavně v centru by měli lidé raději využívat metro, které není závislé na povrchové dopravě.

Uzavírka Vysočanské ulice

Automobilovou dopravu v Praze také nadále komplikuje uzavírka Vysočanské ulice. Otevření frekventované pražské tepny se dále odkládá. Estakáda spojující Prosek a Vysočany je uzavřena od července poté, co se pod vozovkou vytvořil kráter a zbortilo se několik metrů kanalizační stoky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám