Hlavní obsah

Vydatný déšť zasáhne větší část území ČR, do Británie studená fronta přinesla záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové rozšířili výstrahu před vydatným deštěm. Vedle Jihočeského a Plzeňského kraje platí rovněž pro Karlovarský a části Ústeckého kraje. V zasažených oblastech může dojít k vzestupu hladin na první stupeň povodňové aktivity. Očekávaná studená fronta už zasáhla Velkou Británii a vyvolala bleskové záplavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýn zasáhly silné lijákyVideo: AP

 
Článek

„V noci na sobotu a v sobotu přes den očekáváme na celém území Česka déšť, místy vydatný, hlavně na západě našeho území. Podle aktuálních předpovědních výstupů srážkové úhrny za sobotu mohou zejména v Plzeňském a Karlovarském kraji dosáhnout 40 až 80 milimetrů,” upřesnili meteorologové.

Zejména na menších tocích může krátkodobě dojít k vzestupu hladin až na první stupeň povodňové aktivity.

Ve čtvrtek meteorologové upozornili, že od pátečního večera do nedělního rána by mohlo na jihu a západě Čech napršet až 100 milimetrů. [celá zpráva]

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Británii probudil pád teplot a povodně

Studená fronta, která ovlivní počasí v Česku, dorazila v noci na pátek do Velké Británie.

Země v minulých dnech rovněž zažívala třicetistupňová vedra, během minulé noci však teploty spadly o deset stupňů a přišly bouře a bleskové záplavy. Zejména na jihu napršelo tolik vody, co v průměru za půl měsíce.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Místo sesuvu půdy a vlakové nehody u Watfordu

Lijáky postihly i metropoli Londýn a jeho předměstí. Voda zaplavila několik vlakových stanic a množství domů a obchodů v hrabstvích Oxfordshire, Surrey či Kent.

U Watfordu vykolejil vlak směřující z Milton Keynes na londýnské nádraží Euston. Důvodem byl sesuv podmáčeného svahu do kolejiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám