Hlavní obsah

Ochlazení bude krátké, již koncem týdne se mají vrátit tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mírné ochlazení, které v úvodu týdne vystřídá tropické teploty uplynulých dní, nebude mít dlouhého trvání. Od středy teploty opět porostou a koncem pracovního týdne by měly znovu atakovat hranici 30 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Noc z neděle na pondělí byla tropická a například v pražském Klementinu tak klesla teplota pouze na 22 stupňů. V pondělí začala počasí ovlivňovat studená fronta, jež s sebou od západu přinesla více oblačnosti, přeháňky a bouřky, které se v průběhu dne přesunou na Moravu a do Slezska. V Čechách se naopak začne postupně od západu vyjasňovat. Odpolední teploty stoupnou na 24 až 28 stupňů Celsia, ale s ohledem na vysokou vlhkost budou pocitově ještě o něco výše.

Dešťová předpověď na pondělní 14. hodinu. Zdroj: windy.com

V úterý bude zpočátku dne oblačno, postupně se dočkáme i polojasné oblohy. „Půjde o nejchladnější den tohoto týdne, odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů,” uvedla Honsová s tím, že ranní minima klesnou na 16 až 12 stupňů.

Ve středu bude jasno s ranními minimy v rozmezí 11 a 7 stupňů a odpoledními teplotami mezi 23 a 27 stupni.

Ve čtvrtek začíná meteorologický podzim. Zatímco v roce 1995 touto dobou na Pradědu sněžilo, loni panovaly tropy, připomněla Honsová. Letos by mělo být jasno či polojasno s ranními teplotami mezi 13 a 9 stupni a nejvyššími denními teplotami od 26 do 30 stupňů. Stejné hodnoty i charakter si počasí uchová i v pátek.

Výhled na víkend, který se bude dále upřesňovat, prozatím slibuje počasí s minimem oblačnosti, v horských oblastech i s přeháňkami či bouřkami. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat od 26 do 30 stupňů v sobotu a mezi 27 a 31 stupni v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám