Hlavní obsah

Božské Rio živě: Kam dohodí Špotáková a další atletická želízka v ohni

Vysílání studia Božské Rio pokračuje na serveru Sport.cz i ve středu. Od devíti hodin budete moci sledovat vše podstatné, co se týká letních her v brazilské metropoli. Středa bude patřit k nejnabitějším dnům, mělo by se rozhodnout o majitelích 25 medailí. Svá želízka v ohni má i Česko.

Foto: Novinky

Moderátor Libor Bouček

Článek

S trenérem atletů Jakubem Uhrem budou probrány výsledky finále skoku vysokého, kam se dostal Jaroslav Bába, který se ale nepřehoupl přes 220 centimetrů a skončil až 14. Kvalifikaci absolvují tyčkařky Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová.

Do hry o třetí olympijské zlato vstoupí kvalifikací oštěpařka Barbora Špotáková, která měla kvůli zraněné noze opožděný start sezóny. Nevyšlo jí mistrovství Evropy, kde skončila až pátá, ale při závodech v Táboře a Kolíně překonala 66 metrů a vede světové tabulky.

O pozice bude bojovat mílař Jakub Holuša. V běhu na 1500 m ho však čeká těžká konkurence. Dráhař Pavel Kelemen po nepříliš vydařeném sprintu nastoupí ke keirinu, v němž je mistrem Evropy.

Kanoista Petr Procházka okomentuje šance, které mají kanoista Martin Fuksa a kajakář Josef Dostál v jízdě na 1000 metrů. Fuksa ve své rozjížďce prohrál s domácím Queirozem, ale v semifinále už bezpečně zvítězil. Dostál prošel do finále ze čtvrtého místa.

Disciplínu skok do výšky v rámci desetiboje, kde má Česko Adama Helceleta a Jiřího Sýkoru, okomentuje ve studiu desetibojař Adam Gebrian. Vzhledem k tomu, že je profesí architekt, zhodnotí také jednotlivá sportoviště v Riu.

Zatímco mužskému golfovému turnaji na hrách v Riu de Janeiro chyběla některá velká jména, soutěž žen je hvězdami nabitá. Mezi 60 hráčkami se pokusí prosadit i česká zástupkyně Klára Spilková. Golfisté hráli v Riu po dlouhých 112 letech, ženy mají šanci bojovat o medaile dokonce po 116 letech. Jejich boj o medaile okomentuje golfový rozhodčí Ladies European Tour Michael Jon. Turnaj na hřišti s parem 71 začne ve středu a všech 60 golfistek čekají do soboty čtyři kola. Ve startovní listině jsou vedle profesionálek také tři amatérky.

Finále taekwondo žen do 49 kg a mužů do 58 kg okomentuje ve studiu Jan Mraček, který se tomuto sportu věnuje.

O sambě spojené s Riem de Janeirem pohovoří tanečnice Veronika Lálová.

Studiem Božské Rio vás bude provázet Libor Bouček.

Reklama

Výběr článků

Načítám