Hlavní obsah

Malostranské náměstí je od pátku bez parkujících aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské Malostranské náměstí je v pátek poprvé po mnoha letech bez parkujících aut. Pražský magistrát chce prostor využít ke společenským a kulturním akcím a plánuje celkovou opravu náměstí.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Malostranské náměstí bez aut

Článek

Zavření parkoviště oznámil magistrát před několika měsíci. Technická správa komunikací (TSK) by měla nyní provést drobné opravy, například předláždit některá poničená místa.

O provoz náměstí se bude starat Institut plánování a rozvoje (IPR). Program bude do konce října koordinovat ředitel IPR Petr Hlaváček. Poté bude projekt vyhodnocen a IPR zaměstná koordinátora programu. Vznikne také webový portál, přes který se budou moci zájemci hlásit se záměry pořádat na náměstí nějaký program.

Město již několik let plánuje kompletní rekonstrukci náměstí. Kdy začne, není jasné. Odborná porota v září 2014 v mezinárodní architektonické soutěži vybrala návrh architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Petra Horského.

Proti uzavření parkoviště se ohrazovali někteří poslanci, neboť Sněmovna jeho část využívala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám