Hlavní obsah

Čeká nás letní víkend, ochladí se až v neděli

Teplotní maxima se o víkendu vyšplhají až k 25 stupňům Celsia, takže se dá mluvit o letním počasí. Vydrží ale přechodně. V průběhu neděle se ochladí kvůli studené frontě, která bude proudit od západu, a objeví se i dešťové přeháňky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, což ale neplatí pro jihozápad a jih, kde bude zataženo s občasnými dešťovými přeháňkami. Na teploměru naměříme 17 až 21 stupňů Celsia.

Oblačno se očekává i v pátek, kdy budou doznívat dešťové přeháňky. V noci naměříme na teploměru 7 až 11 stupňů. Během dne by ale mělo být až polojasno s maximálními denními teplotami mezi 18 až 22 stupni.

V sobotu se rtuť teploměru vyšplhá k 21 až 25 stupňům. „Můžeme mluvit o letním víkendu, protože 25 stupňů je letní hodnota,“ říká Honsová. Očekává se polojasno, místy s kupovitou oblačností, srážky budou ojedinělé.

V neděli bude polojasno až jasno, ale během dne bude počasí ovlivňovat studená fronta a od západu začne přibývat oblačnosti. „Místy se mohou objevit přeháňky a bouřky,“ tvrdí Honsová. Teploty se budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni.

Dešťové přeháňky se objeví v pondělí na většině území. Bude oblačno až zataženo od severu. Naměříme 17 až 21 stupňů. Téměř totožné počasí bude i v úterý, kdy se budou teploty pohybovat mezi 16 až 20 stupni a ve středu mezi 18 až 22.

Reklama

Výběr článků

Načítám