Hlavní obsah

Kancelář Blaník osvětlí další politické kauzy

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českého lva za mimořádný audiovizuální počin získala letos Kancelář Blaník. Politicko-satirický seriál, který vysílá internetová televize Stream.cz, se poprvé objevil v dubnu 2014. V současné době je ke zhlédnutí už čtvrtá série a my jsme se šli s naším štábem podívat, jak natáčení oceněného seriálu probíhá.

Kancelář Blaník osvětlí další politické kauzyVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Název internetového seriálu, který komentuje českou politickou scénu, vznikl podle advokátní kanceláře, která sídlila v pražské pasáži Blaník, a hlavní postavou byl lobbista Janoušek. Jím se tvůrci seriálu nechali inspirovat a lobbistu Tondu Blaníka ztvárňuje herec Marek Daniel. „Témata vybíráme podle toho, co je aktuální. Kauza se nám musí hodit do krámu, abychom s ní mohli naložit po svém a aby na to někdo koukal,“ popsal Novinkám Daniel.

Podle Daniela alias Tondy Blaníka je důležité, aby každé ztvárnění postavy vycházelo z hercovy přirozenosti. „Samozřejmě při natáčení používám věci, které dělám v osobním životě, ale tady jsou znásobené. Nejsem totiž takový hovado jako Blaník v civilním životě. Lidé to tak ale občas vnímají a postavu Tondy Blaníka mi na potkání připomínají. Čím víc roste popularita Tondy, tím častěji jsem s postavou spojován,“ vysvětlil herec.

Kancelář Blaník osvětlí další politické kauzyVideo: Aneta Lednová, Novinky

V současné době je ke zhlédnutí už čtvrtá série a na přibližně dva roky natáčení vzpomínají herci s úsměvem. Halka Třešňáková, která ztvárňuje postavu sekretářky Lenky, Novinkám s pobavením popsala jednu scénu z natáčení, na kterou zajisté nezapomene. „Já si pamatuju na takovou spíš napínavou scénu. Točíme na takové malé SD karty, a když jsme točili na lodi, tak našemu producentovi Milanu Kuchynkovi karta s natočeným materiálem vylétla a chvíli opravdu letěla nad vodou. On teda hrozně rychle zareagoval a chytil ji. Na to opravdu nezapomenu, protože jsme věděli, že pokud by to do té Vltavy spadlo, tak bychom o veškerý materiál přišli a museli to točit znovu,“ popsala Třešňáková.

Do vyprávění jí skočil kolega Michal Dalecký alias Žížala. „A já si pamatuju, že když jsme byli na té lodi, tak mě - Žížalu - shodil Tonda Blaník do řeky a já měl dělat, že se topím. Halka v tu chvíli ale nevěděla, že natáčíme, a chtěla mě jít hned zachraňovat. Od té doby jsme velcí přátelé, protože mě chtěla zachránit,“ dodal Dalecký.

Jeden díl populárního internetového seriálu se podle producenta Milana Kuchynky natáčí zhruba den. Záleží na tom, zda se natáčí v interiéru, nebo se vyráží někam ven. Spolupráci s herci a s celým týmem si pochvaluje. „Jsou to výborný lidi, takže se mi s nimi pracuje úplně dokonale,“ dodal producent seriálu Kancelář Blaník.

Reklama

Výběr článků

Načítám